Kolombiya’da meydana gelen 7,4 büyüklüğündeki depremin ardından can kaybı sayısı 294’e yükseldi. Ulusal Afet Risk Yönetimi Birimi (UNGRD), depremin yol açtığı son durumu açıkladı. Yaralı sayısı 3 bin 935’e, kayıp sayısı ise 320’ye ulaştı.
Deprem, 15 ildeki 448 kasabada etkili oldu. Felaketten 54 bin 8 aile, yani toplam 115 bin 461 kişi etkilendi. Hükümet, Cumhurbaşkanı Abelardo de la Espriella’nın talimatları doğrultusunda yeniden yapılanma planı hazırlıyor.
Yeniden yapılanma çalışmaları kapsamında Ulusal Afet Risk Yönetimi Birimi, Konut Bakanlığı, işletmeler, yerel yönetimler ve kamu-özel sektör kuruluşları arasında koordinasyon sağlanacak. Eylemler ve kaynaklar, etkilenen bölgelerin yeniden inşası için oluşturulan “Mucize Fonu” aracılığıyla yürütülecek.
UNGRD verilerine göre, depremin ardından 256 artçı sarsıntı kaydedildi. Bu sarsıntılardan 17’sinin büyüklüğü 3,0’dan, ikisinin ise 4,0’dan büyüktü.
Ülkede 10 Ağustos’ta meydana gelen depremin ardından 3 günlük ulusal yas ilan edilmişti. Cumhurbaşkanı de la Espriella, depremden en çok etkilenen Pereira kentinde evlerini kaybeden ailelere kira desteği sağlanacağını duyurdu.
Reklam & İşbirliği : [email protected]