Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Yaşam
  4. »
  5. Dr. Mustafa Karakan bölgesel anestezi modelleri ve sinir blokları hakkında deneyimlerini paylaştı.

Dr. Mustafa Karakan bölgesel anestezi modelleri ve sinir blokları hakkında deneyimlerini paylaştı.

admin admin -
97 0

Dr. Mustafa Karakan bölgesel anestezi modelleri ve sinir blokları hakkında deneyimlerini paylaştı.

Ülkemizdeki önemli hekimlerden biri olan Dr. Mustafa Karakan 1968 yılının Ekiminde Tarsus/Mersin‘ de doğmuştur. Dr. Mustafa Karakan İlk ve orta öğrenini Tarsus’ta tamamlamış ve ardından 1985 yılında Çukurova Üniversitesinde Tıp eğitimine başlamıştır. 1991 yılında tıp fakültesinden mezun olarak iş hayatına başlayan Mustafa Karakan Erzurum Pasinler ilçesinde 2 yıl mecburi hizmetini de tamamlayarak tam anlamıyla çalışmalarına başlamış ve 1994 yılında Gaziantep Üniversitesi Tıp Fakültesinde Anesteziyoloji ve Reanimasyon ihtisasına başlamıştır. Okuduğu bölümde birçok konu hakkında farklı ilgi alanları bulan Dr. Mustafa Karakan anesteziyoloji bilimi içinde ağırlıklı olarak bölgesel anestezi modelleri ve sinir blokları ile yakın ilgilenmektedir. Muayenehane olarak kanser dışı kronik ağrılar; baş-boyun, omuz-kol, sırt-karın, alt bel, kalça-bacak, kas-eklem ağrıları, postherpetik (zona), posttravmatik (fantom) ve postoperatif (bozucu alan) nevraljiler, diabetik nöropatik ağrılar temel ilgi alanlarıdır. Kendini bu alanlarda geliştiren ve katıldığı seminer ve sempozyumlarda bu konular hakkında deneyimlerini paylaşan başarılı isim diğer yandan ağrıyı vücudun bir bilgi verme, uyarı dili olarak algılayarak, nedenlerin ortaya konması konusunda özel muayene ve tanı yöntemleri özel ilgi alanlarıdır.
Şikayetleri olan ancak muayene ve modern laboratuvar-film sonuçları normal saptanan bireyler üzerinde tamamlayıcı tedavi, sağlıklı yaşam danışmanlığı ve yönetimi, yaşam biçimi değişiklikleri çalışmaları yapmaktadır.
Ağrı tedavisi ile ilgili olarak kullanılan tanı testlerini (vegatest ve kinezyoloji muayene metodlarını), nöralterapi, akupunktur alanlarına nöralterapi uygulamalarını, mikroakupunktur sistemleri(Siner, Yamamato, Kulak) ozonterapi, proloterapi, kolonhidroterapi, manyetik alan tedavileri, şelasyon tedavileri, minimal invazif girişimsel bloklar ve termal radyofrekans tekniklerini bir arada kullanabilen az sayıdaki hekimlerdendir.

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir