Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Genel
  4. »
  5. Reddit Kullanıcıları Hisseleri Yükseltmeye Devam Ediyor

Reddit Kullanıcıları Hisseleri Yükseltmeye Devam Ediyor

haber haber -
12 0

Reddit Kullanıcıları Hisseleri Yükseltmeye Devam Ediyor.

Sosyal medya platformlarından birisi olan Reddit son zamanlarda hisse fiyatlarının aşırı yükselmesi ile gündeme gelmeye başladı. Blackberry hisselerini, Nokia hisselerini, Gamestop hisselerini, Koss hisselerini, AMC hisselerinde oluşan olağan dışı yükselişten de geçtiğimiz günlerde organize olan Reddit kullanıcılarının etkisi olduğu tahmin ediliyor. Şimdide organize olan Reddit kullanıcıları arasında yer alan küçük yatırımcılar bu sefer kenevir sektörü hisselerinin yükselmesinde rol oynuyorlar.

Reddit’teki Küçük Yatırımcılar Birleşti

Reddit platformundaki küçük yatırımcılar organize olarak kenevir hisselerinde işlem yaparak bu hisselerin en çok işlem yapılan hisseler olmasını sağladılar. Amerika, Kanada ve Almanya borsalarında kenevir üreticilerinin hisseler günü yükseliş ile tamamladılar. Reddit’te organize olan küçük yatırımcıların alımları ile değer artışları yaşandığını belirten Alpha Trading’den Stefan de Schutter “Bu Reddit ordusu ve arkadaşlarının işi” dedi. Başta Amerika ve Kanada borsalarında işlem yapan Reddit üyeleri sonra Almanya Frankfurt borsasında da işlemlere başladılar.

Reddit WallStreetBets Grubu Aktif

Kenevir hisselerine ilginin bu denli artmasında Reddit platformunda yer alan WallStreetBets grubunda kenevir üreticileri olan Tilray Inc ve Aphria Inc hisselerinin yükselme potansiyellerinin olduğu ile ilgili bir paylaşım yapılması sonrası kullanıcıların bu iki şirketin hisselerinde alımlar yapmaya başlaması ile hisse fiyatlarında artışlar yaşandı.

Biden’in Ekonomi Politikası Etkili

Reddit platformunda yapılan bu paylaşımın asıl nedeninin Amerika seçimlerini kazanarak Amerika’nın yeni başkanı olan Biden’inin ekonomi politikalarında kenevire daha az düzenleme getireceği beklentisinin yattığı tahmin ediliyor.

Yükselişler Yaşandı

Reddit’teki küçük yatırımcıların etkisi ile ABD borsasında işlem göre Tilray %50 yükseliş gösterirken Kanada borsasında işlem gören Sundial %78 oranında ve Aurora %21 yükseldi. Ayrıca Almanya Frankfurt borsasında işlem Tilray hissesinde %23 ve Sundial hissesinde %54 yükseliş yaşandı.

İlgili Yazılar