Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Elektronik Eşya ve Sigara Satışına Düzenleme Geliyor

Elektronik Eşya ve Sigara Satışına Düzenleme Geliyor

haber haber -
12 0

Elektronik Eşya ve Sigara Satışına Düzenleme Geliyor. Başta tüketiciler olmak üzere perakende sektörünü yakından ilgilendiren düzenleme sektörle alakalı insanların görüşüne sunuldu. Düzenleneme ile başta cep telefonu olmak üzere elektronik ve beyaz eşyaların satışı, mobilya eşyalarının satışının zincir marketlerde satışına sınırlama getirilecek.

Zincir Mağazalarda Satılamayacaklar

Zincir mağazalarda satışı yapılamayacak ürünler başta olmak üzere perakende sektörüne düzenleme getirmeyi amaçlayan Ticaret Bakanlığı’nın bu konuda kanun taslağı hazırladı. Hazırlanan kanun taslağının amacının perakende ticaretin rekabet şartlarında düzenleme getirilmesi amaçlanıyor. Kanun taslağının ikinci amacının tüketicinin korunması olduğunun altını çizen uzmanlar kanun taslağının pandemi döneminde zor durumda olan perakende işletmelerin dengeli şekilde büyümesinin sağlanması amaçlanıyor.

Zincir Mağazalar Bazı Ürünleri Satamayacak

Hazırlanan taslağa göre, sigara ve beyaz eşya ve mobilya grubu ürünler her zincir mağazada satılamayacak. Hazırlanan kanun taslağında Alışveriş merkezleri (AVM) ile zincir marketlerin satabileceği ürünlerde değişiklik yapılacak.

Çok Şubeli Zincir Mağazalar

Çok şubeli zincir şubeleri olan A101, BİM, ŞOK, Carrefour, Migros bu düzenlemeden etkilenecek marketlerin başında geliyor. Düzenlenen kanun taslağına göre bu market zincirlerinde başta sigara, elektronik eşyalar, mobilya eşyaları satışına yasak geliyor. Aynı kanun taslağına göre zincir mağazalar Pazar günleri saat 11’den önce açılamayacaklar.

Meclise Sunulacak Sonra Kanunlaşacak

Sektör görüşüne sunulan taslak yasalaşması için meclise gönderilecek, meclisten bu hali ile kanunlaşarak geçince yürürlüğe girecek. Meclise ne zaman sunulacağı ve ne zaman kanunlaşacağı ile ilgili herhangi bir bilgi verilmedi.

İlgili Yazılar