Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Petkim 2020 Yılında Kimya Sektöründe İhracat Birincisi Oldu

Petkim 2020 Yılında Kimya Sektöründe İhracat Birincisi Oldu

haber haber -
12 0

Petkim 2020 Yılında Kimya Sektöründe İhracat Birincisi Oldu. Pandemi süreci ile küçülme yaşayan çoğu sektörün aksine Petkim 2020 yılında Ege Bölgesinde tüm sektörlerde ihracatta ikinci olurken kendi sektörü olan kimya sektöründe birinci oldu. Ege İhracatçı Birlikleri’nin bir ilanla duyurduğu ‘2020 Yılı Ege Bölgesi İhracatın Yıldızları’ belli oldu.

Petkim iç piyasanın hammadde ve madde ihtiyacının yanı sıra yurtdışına ihracat yaparak döviz girdisi de sağlayan firma Ege İhracatçı Birlikleri’nin açıkladığı 2020 yılı verilerine göre ihracatta ikinci oldu kimya sektörü firmaları arasında da ihracat birincisi oldu.

Petkim 2020 Yılında Kimya Sektöründe İhracat Birincisi Oldu

Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov kendi sektörlerinde ihracat birincisi olmalarından dolayı şunları söyledi “Küresel tedarik zincirinde kırılmaların yaşandığı bu dönemde üretime aralıksız  devam ederek iç piyasanın hammadde talebini  karşılamak bizim için ilk sırada yer aldı. Bu arada pandeminin etkisi ile petrol fiyatları rekor oranlarda gerilerken petrokimyasal ürünlerin fiyatları da düştü. Tüm bu gelişmelere rağmen ihracattaki güçlü pozisyonumuzu koruduk ve Petkim, uzun yıllardır tekrarlandığı gibi 2020 yılında da kimya sektöründe yine Ege Bölgesi’nin ihracat şampiyonu oldu. Bu zorlu dönemde gösterdikleri yüksek performans nedeniyle tüm çalışma arkadaşlarıma bir kez daha teşekkür ederim”

Geçen yıla göre %36 kâr artışı

Yıl içerisinde 363 milyon dolarlık ihracat gerçekleştiren Petkim pandemi döneminin de etkisi ile iç piyasanın ihtiyaçlarına öncelik vererek üretimine devam etti. Bu bağlamda tıbbı malzeme ve ambalaj hammaddelerinin üretimine ağırlık verdi. Pektim geçen yılın aynı dönemine göre kârını %36 artırarak 311 milyon TL çıkardı.

Dağıtılan Krediler Firmaları Kırılgan Hale Getirdi

İlgili Yazılar

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir