İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerince Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı koordinasyonunda düzenlenen operasyonda gözaltına alınan Silivri Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu ile birlikte toplam 18 şüpheli, Silivri Adliyesi’ndeki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Silivri Sulh Ceza Hakimliği, Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’nun da aralarında bulunduğu 10 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi. Hakimlik, 8 şüphelinin ise adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına hükmetti.
Operasyon, Silivri Cumhuriyet Başsavcılığınca belediyedeki bazı iş ve işlemlerin menfaat temini amacıyla kullanıldığına dair tespitler üzerine başlatıldı. Personel alımı, işletme devri, imar, ruhsat işlemleri ve taşınmaz satışı gibi süreçlerde usulsüzlükler yapıldığı iddia edildi. Özellikle belediyeye ait bir park alanının düşük bedelle satılmasıyla 21 milyon 522 bin 717 lira kamu zararı oluştuğuna dair bilirkişi raporu soruşturmanın temelini oluşturdu. Başsavcılık, “suç işlemek amacıyla örgüt kurma ve yönetme”, “rüşvet”, “irtikap” ve “görevi kötüye kullanma” gibi suçlamalarla soruşturma başlattı.
Soruşturma kapsamında, örgütlü bir yapı içinde hareket ederek haksız menfaat temin edildiği değerlendirilen şüpheliler hakkında gözaltı kararı verildi. Eş zamanlı operasyonda Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Fatih Yavuz, CHP Silivri Belediye Meclis Üyesi Aykut Batur ve diğer şüpheliler yakalandı. Polis ekipleri belediye binasında da arama gerçekleştirdi.
Emniyetteki işlemleri tamamlanan şüpheliler adliyeye sevk edildi. Savcılık, Belediye Başkanı Bora Balcıoğlu’nu “suç işlemek amacıyla örgüt kurma”, “rüşvet alma” ve “malvarlığı değerlerini aklama” suçlarından, diğer bazı şüphelileri ise “örgüte üye olma”, “rüşvet alma ve aracılık etme” ve “rüşvet verme” suçlarından tutuklama talebiyle hakimliğe gönderdi. 7 şüpheli ise adli kontrol tedbiri uygulanması istemiyle hakimliğe sevk edildi.
Reklam & İşbirliği : [email protected]