Muğla, Antalya ve Balıkesir’de orman yangınları kontrol altına alınmaya çalışılıyor. Alevlerin yerleşim yerlerine yaklaştığı bölgelerde tahliyeler yapıldı ve söndürme çalışmaları havadan ve karadan sürdürülüyor.
Muğla’nın Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde, Antalya’nın Alanya ilçesinde ve Balıkesir’in Gömeç ilçesinde çıkan orman yangınlarına müdahale devam ediyor. Rüzgarın etkisiyle yayılan alevler, bazı yerleşim yerlerini tehdit ederken, tedbir amaçlı tahliyeler gerçekleştirildi.
Fethiye’nin Yeşilüzümlü Mahallesi’ndeki yangın bölgesine Orman Genel Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin kontrol altına alma çalışmaları sürüyor.
Antalya’nın Alanya ilçesinde dün akşam başlayan ve gece boyunca etkisini sürdüren yangın nedeniyle Sapadere, Fakırcalı ve Beldibi mahallelerindeki 45 konut tahliye edildi. Sabahın ilk ışıklarıyla hava araçlarıyla müdahale yeniden başladı.
Muğla’nın Seydikemer ilçesi Bayır Mahallesi’ndeki yangına devletin tüm kaynakları seferber edildi. Muğla Valiliği, 25 hava aracı, 410 kara aracı ve 1141 personelin mücadele ettiğini açıkladı. Seydikemer Devlet Hastanesi’ndeki 45 hasta başka hastanelere sevk edilirken, 408 ev tedbir amaçlı tahliye edildi, 703 vatandaş ve yaklaşık 100 hayvan güvenli bölgelere taşındı. Yangın nedeniyle 6 mahallede 55 yapı hasar gördü.
Balıkesir’in Gömeç ilçesi Kumgedik Mahallesi kırsalındaki yangına müdahale ikinci gününde de devam ediyor. Edremit-Altınoluk ve Gömeç’teki yangınlara toplam 6 uçak, 5 helikopter, 30 arazöz ve 658 personel ile müdahale edildiği bildirildi. Ayvalık ilçesine bağlı Tıfıllar Mahallesi sakinleri de tedbir amaçlı tahliye edildi.
Reklam & İşbirliği : [email protected]