Trendyol Süper Lig’in ilk haftasında Fenerbahçe, deplasmanda Gençlerbirliği’ne 2-1 mağlup olarak taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı. Başkentte alınan bu sonuç, sarı-lacivertli takımın teknik direktörü İsmail Kartal’ın önemli serilerinin de sona ermesine neden oldu.
Fenerbahçe’nin Gençlerbirliği karşısında aldığı 2-1’lik yenilgi, teknik direktör İsmail Kartal’ın Süper Lig’deki 27 maçlık yenilmezlik serisini noktaladı. Tecrübeli çalıştırıcının deplasmanlarda 33 maçlık namağlup serisi de Ankara’da sona erdi. Bu mağlubiyetle birlikte Fenerbahçe, 10 yıl aradan sonra Süper Lig’de sezonun ilk hafta maçından puansız ayrılmış oldu.
Spor yorumcusu Serdar Ali Çelikler, karşılaşmanın ardından Fenerbahçe’nin yerli oyuncu kalitesi ve transfer politikası hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Çelikler, sarı-lacivertli takımdaki Türk futbolcuların performansını yetersiz bulduğunu belirtti.
Çelikler, “Fenerbahçe’nin Türk futbolcuları iyi değil. Bu Türk futbolcuları iyi olsaydı Dünya Kupası’nda sıfırıncı olmazlardı. Türk Milli Takımı’nı da belli bir yere getiren futbolcular genellikle uluslararası futbolcularımız.” ifadelerini kullandı.
Fenerbahçe’nin transfer stratejisini de eleştiren Çelikler, takımın asıl sorununun savunma hattında olduğunu vurguladı. Sarı-lacivertli ekibin hücum odaklı transferler yaptığını ancak savunmaya yeterli takviyeyi yapmadığını belirtti.
Çelikler, “Fenerbahçe’nin problemi hücumda değil. Fenerbahçe gitti, birinci transferini 17 milyon Euro’ya gençken sattığı Vedat Muriqi’i 15,5 milyon Euro’ya geri alarak yaptı. Bütün hamlelerini hücuma yaptılar. Halbuki Fenerbahçe’nin savunmaya takviyeye ihtiyacı var. Geçen sene de savunmaya takviyeye ihtiyacı vardı.” şeklinde konuştu.
Reklam & İşbirliği : [email protected]