SON GELİŞME
--:--:--

Egemen Bağış, Türkiye’nin tecrübesiyle Güneydoğu Avrupa’nın önemli bir ortağı olabileceğini belirtti

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Egemen Bağış, Türkiye’nin tecrübesiyle Güneydoğu Avrupa’nın önemli bir ortağı olabileceğini belirtti

Romanyanın başkenti Bükreş’te düzenlenen ve Avrupanın siyasi, ekonomik ve stratejik gündeminin ele alındığı Romania Government Roundtable etkinliğinde, Türkiyeyi temsilen eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış önemli mesajlar verdi.


Economist Impact tarafından organize edilen zirve, Avrupa’nın önde gelen liderlerini, diplomatları ve iş dünyası temsilcilerini bir araya getirdi. İki gün süren konferansta İsrail’e yönelik eleştirilerde bulunan tek konuşmacı olan Egemen Bağış, bölgedeki gelişmelerin uluslararası sistem üzerindeki etkilerini yorumladı.

Bağış, “Yeni Einstein’lar nasıl yetişir?” sorusuna Türkiye’den Baykar örneğiyle yanıt veren Bağış,”İnanmış bir baba ve evlatlarının garajlarında başlayan bir süreç dünyanın önde gelen insansız hava aracı şirketlerinden biri haline geldi” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında hızlı uygulama, kamu-özel sektör iş birliği ve akademi-finans entegrasyonunun önemine dikkat çeken Bağış, bu modelin fon kullanımını hızlandırdığını ve inovasyon kapasitesini artırdığını ifade etti. Başmüzakereci,” Güneydoğu Avrupa’nın temel sorunu finansman eksikliği değil, mevcut kaynakların ne kadar hızlı ve etkili kullanıldığıdır” görüşlerini paylaştı.

Türkiye’nin güçlü sanayi altyapısı, mega proje deneyimi ve bölgesel bağlantı gücü ile bu yeni ekonomik düzende önemli bir rol oynayabileceğini de vurgulayan Bağış, yeni dönemde Türkiye’nin Güneydoğu Avrupa için önemli bir ortak olabileceğini ifade etti.

Güneydoğu Avrupa’nın mevcut sorunlarına ve inovasyon süreçlerine dikkat çektiği noktada eski AB bakanı şu ifadeleri kullandı: “Bölgemizin sorunu finansman eksikliği değil, mevcut kaynakları ne kadar hızlı ve etkili kullanabildiğimizdir. İnovasyon tek bir kurumdan çıkmaz; devlet, özel sektör, akademi ve finansın birlikte çalıştığı ekosistemlerden doğar. Baykar örneği gösteriyor ki; inanmış bir vizyon ve doğru iş birliğiyle garajdan çıkan bir fikir küresel bir başarıya dönüşebilir.”

Zirveyi 14 ülkeden basın mensubu ve 20’yi aşkın milletten yüzlerce katılımcı takip etti.

Benzer Haberler
Moskova’nın sıcaklığını hissedin: “Paskalya Hediyesi” festivali misafirlerini ağırlıyor
Moskova’nın sıcaklığını hissedin: “Paskalya Hediyesi” festivali misafirlerini ağırlıyor
Türkiye’nin Kokuları Parfümün Başkentinde
Türkiye’nin Kokuları Parfümün Başkentinde
Kişiselleştirilmiş tedavi artık bir temenni değil, standart
Kişiselleştirilmiş tedavi artık bir temenni değil, standart
Sandmark Kripto İstihbarat Raporu, Güvenilir İçgörünün Yatırım Güvenini Artırdığını Gösteriyor
Sandmark Kripto İstihbarat Raporu, Güvenilir İçgörünün Yatırım Güvenini Artırdığını Gösteriyor
KANSERDE ‘SIRA DIŞI’ YOLAKLAR KEŞFEDİLDİ
KANSERDE ‘SIRA DIŞI’ YOLAKLAR KEŞFEDİLDİ
Payten Payment Gateway’den Sektörde Bir İlk:  “Ciro Mühendisiniz” Yaklaşımıyla Ödeme Orkestrasyonuna Yeni Bir Perspektif
Payten Payment Gateway’den Sektörde Bir İlk: “Ciro Mühendisiniz” Yaklaşımıyla Ödeme Orkestrasyonuna Yeni Bir Perspektif
Haberin Doğru Adresi
Haber Opsiyon

Reklam & İşbirliği : [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları HABER OPSİYON saklıdır. Seobaz Haber Teması