Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, 30 Haziran Koruyucu Aile Günü vesilesiyle yaptığı açıklamada, 11 bin 22 çocuğun koruyucu ailelerinin yanında sevgiyle büyüdüğünü bildirdi. Bakan Göktaş, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, çocuklara yuva olan ve yüreklerini açan tüm koruyucu ailelerin gününü kutladı.
2012 yılından bu yana koruyucu ailelik konusunda öncü ülkelerden biri olunduğunu belirten Göktaş, bu alanda Sayın Emine Erdoğan’ın himayelerinin önemine dikkat çekti. Bakan, bir çocuğun hayatına sevgiyle eşlik etmek ve hikayesini tamamlamak isteyen vatandaşları bu gönül birlikteliğine davet etti.
Yayımladığı video mesajda Göktaş, bir çocuğun okuldan döndüğünde onu karşılayacak bir ses, sofrada bir yer ve gününü soracak bir aile istediğini vurguladı. Koruyucu aileliğin, bir çocuğa güvenli ve sıcak bir yuva sunmak anlamına geldiğini ifade etti.
Çocuklara koruyucu aile olan tüm ailelere şükranlarını sunan Bakan Göktaş, aile sıcaklığını paylaşmak isteyen herkesi koruyucu aile olmaya ve bir çocuğun hikayesini tamamlamaya çağırdı.
Reklam & İşbirliği : [email protected]