SON GELİŞME
--:--:--

ABD 250 Yıl Kutlamaları Aşırı Sıcaklar Nedeniyle Aksadı

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
ABD 250 Yıl Kutlamaları Aşırı Sıcaklar Nedeniyle Aksadı

Amerika Birleşik Devletleri, 4 Temmuz 1776’da Bağımsızlık Bildirgesi’ni kabul edişinin 250. yıl dönümünü kutlamaya hazırlanırken, ülke genelinde etkili olan aşırı sıcak hava dalgası kutlamaları olumsuz etkiledi. Yıllardır süren hazırlıklar, siyasi kutuplaşma ve hava koşulları nedeniyle karmaşık bir hal aldı.

Kongre tarafından görevlendirilen komitenin yanı sıra ABD Başkanı Donald Trump’ın kendi organizasyon ekibini devreye sokması, etkinliklerin yürütülmesinde krizlere yol açtı. Ulusal Park’ta düzenlenmesi planlanan büyük fuar için davet edilen bazı ünlü müzisyenler, etkinliklerin Trump ile ilişkilendirilmesi nedeniyle programlarından çekildi.

Aşırı Sıcaklar Kutlamaları İptal Ettirdi

Termometrelerin 39 dereceyi aştığı başkent Washington’da, Ulusal Park’taki etkinlik alanı güvenlik endişeleriyle geçici olarak kapatıldı. Bağımsızlık Bildirgesi’nin imzalandığı tarihi Philadelphia kentinde ise sıcaklığa bağlı sağlık risklerini azaltmak amacıyla büyük geçit töreni tamamen iptal edildi. Pennsylvania’nın çeşitli bölgelerindeki festivaller ileri tarihlere ertelendi.

Aşırı sıcakların demir yolları, köprüler ve elektrik hatlarında genleşmeye neden olabileceği uyarısı yapıldı. Ulaşım şirketi Amtrak, olası ray bozulmalarını önlemek amacıyla tren hızlarını düşürerek seferlerde gecikmelere yol açtı.

Altyapı ve Sağlık İçin Olağanüstü Önlemler

Hava sıcaklığının yüksek seyretmesi ve nem oranının hissedilen sıcaklığı artırması, şehir merkezlerinde yaşamı zorlaştırdı. Uzmanlar, beton ve asfalt gibi yapıların ısıyı emmesi nedeniyle şehir merkezlerinin beklenenden daha sıcak olduğunu belirtti. New York’ta evsiz vatandaşları kontrol etmek ve serinleme merkezlerine yönlendirmek için yüzlerce görevli sahaya indirildi.

Belediye yönetimi, elektrik şebekesinin aşırı yüklenmesini önlemek amacıyla vatandaşlardan klimaları tasarruf modunda kullanmalarını istedi. Boston gibi bazı şehirlerde ise halkın serin yerlerde vakit geçirmesi için müzelere ücretsiz girişler sağlandı ve havuzların çalışma saatleri uzatıldı.

Benzer Haberler
Türkiye’nin Dijital Altyapısı İçin Dev Veri Merkezi Temeli 22 Temmuz’da Atılıyor
Türkiye’nin Dijital Altyapısı İçin Dev Veri Merkezi Temeli 22 Temmuz’da Atılıyor
Bakan Fidan’dan Kritik Açıklama Savaşın Karadeniz’e Taşınmasını İstemiyoruz
Bakan Fidan’dan Kritik Açıklama Savaşın Karadeniz’e Taşınmasını İstemiyoruz
ÖSYM YKS Sonuçlarını 22 Temmuz Çarşamba Günü Duyuracak
ÖSYM YKS Sonuçlarını 22 Temmuz Çarşamba Günü Duyuracak
Ünlülere Yönelik Uyuşturucu Operasyonunda 4 Kişi Tutuklandı
Ünlülere Yönelik Uyuşturucu Operasyonunda 4 Kişi Tutuklandı
Meksika 7.4 Büyüklüğündeki Depremle Sarsıldı Tsunami Uyarısı Verildi
Meksika 7.4 Büyüklüğündeki Depremle Sarsıldı Tsunami Uyarısı Verildi
Münih’te Kuraklık Nedeniyle Su Kullanımına Kısıtlama Getirildi
Münih’te Kuraklık Nedeniyle Su Kullanımına Kısıtlama Getirildi
Haberin Doğru Adresi
Haber Opsiyon

Reklam & İşbirliği : [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları HABER OPSİYON saklıdır. Seobaz Haber Teması