Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Daha Az Maliyetle Polikarbon Kullanımı

Daha Az Maliyetle Polikarbon Kullanımı

haber haber -
10 0

Daha Az Maliyetle Polikarbon Kullanımı

Daha az maliyetli olduğu için tercih edilen polikarbon ürünü, cama göre daha dayanıklıdır. Piyasada, farklı renk seçeneklerine ve boyutlarına rastlamak mümkündür. Isıya dayanıklı ve dirençli olduğu için çok fazla tercih edilir. Kolaylıkla şekil verilebilme özelliğindedir.

Genel olarak bakıldığı zaman piyasada pek çok polikarbon çeşidine rastlama durumu vardır. Fiyatlar da kullanılacak amaca ve alana göre belirlenir.

Polikarbon Nedir?

Levha özellikleri gelişmiş olan ürünlerdir. Cama benzer bir üründür; fakat cama göre, daha fazla tercih edilir. Kırılmaya ve çizilmeye karşı dayanıklıdır. Birçok alanda kullanıma uygundur.  İhtiyaca uygun şekilde kesilir. Işığa ve ısıya karşı dirençli olduğu için; seralarda, balkon korkuluklarında, stadyumlarda kullanılır. Ayrıca, gözlük yapımında da tercih edilir. Piyasada zengin çeşit ve renk olduğu için, polikarbon fiyatları değişkenlik gösterir.

Polikarbon Nerelerde Kullanılır?

Kullanım alanları oldukça geniştir. Stadyumlar, balkon korkulukları, seralar, otobüs durağı, fabrika ışıklandırılması, spor salonu ve inşaat sektörü gibi alanlarda polikarbon kullanılır.

Polikarbon Ölçüleri Nedir?

Kullanıma uygun hale getirmek için, standart boyutlarda kesilir. Oluklu olan levhaların ölçüsü, 210-600 santimetreye kadar yapılır. Kalınları ise; 4-6-8-10-16 milimetre olarak belirlenir. Renk seçenekleri olduğu için, ihtiyaca uygun olan seçim yapılır. Amacı dışında da polikarbon kullanabilme ayrıcalığı vardır.

Polikarbon Fiyatları Ne Kadar?

Daha kesin ve güncel bilgi alabilmek adına; ihtiyaca uygun olan polikarbonun ölçüleri alınır. Alınan ölçülere uygun ve doğru fiyat bilgisi verilmiş olur. Çünkü, piyasada birçok ürün ve üretimi yapılan fabrikalar vardır. Ölçüler doğrultusunda polikarbon fiyatları hakkında detaylı bilgi alınır.

Polikarbon Nasıl Kesilir?

Stoktan temin edilmiş olan standart ebatların daha küçük ebatlara bölünmesi için, kesim yapılır. Kesimde, genelde elektrikli el aletleri kullanılır. Ancak, daha doğru ve görüntüsü düzgün olan ürün kesimi için, maket bıçağı daha uygundur. Dekubaj ve diğer ürünler ise, ebatlamada kullanılır.

Solid Polikarbon Nedir ve Nasıl Yapılır?

Hayatımızın her yerinde bulunan solid polikarbon ürünlerinin imalatı, kolay bir şekilde yapılır. Şekil vermekte zorluk çekilmez ve standart boyutlar olacak şekilde üretilir. Polikarbonların genleşme özelliği olduğundan dolayı, fazla büyük boylarda üretilmez.

Kısa ölçüler olacak şekilde hazırlanır ve kolaylık sağlar. Plastik ürün olduğu için, kolaylıkla bükülebilir. Ham maddesi, petroldür. Alevlerin yayılmasına engel olduğu için, birçok kurumun yapımında kullanılır.

 

 

Solid Polikarbon Teknik Özellikleri Nelerdir?

İmalat sanayisinde kullanılan solid polikarbon ürünlerinin pek çok alanda kullanıldığını görebiliriz. Pek çok alanda kullanıldığı için, özellikleri bakımından kolaylık sağlar. Kullanım ömrü on yıl kadardır. Bu yüzden, uzun ömürlü olduğu bilinir.

Cama göre daha dayanıklı ve dirençlidir.  Bu özelliği sayesinde, balkon korkuluklarında, seracılıkla, stadyumlarda kullanıma açıktır. Isıya dayanıklı olduğu için, imalat sırasında kolaylıkla şekillendirilir. Ses izolasyonu alanında da oldukça etkili kullanılır.

Solid Polikarbon Yaygın Kullanılan Ölçüleri Nelerdir?

Kesimi yapılan solid polikarbon ürünlerinin kullanım alanına uygunluğu kesinleştirilir. Bu sayede daha doğru ve az maliyetli bir iş çıkarılır. Her ne kadar boyları, standart olarak 600 santimetre olarak stoklanmış olsa da, burada özel kesime ihtiyaç duyulabilir.

Yaygın olarak kullanılan bu ürünler, 100-105-120-210 santimetre genişliğinde üretilir. Projeye uygunluğu tespit edilerek uzun veya kısa olacak şekilde üretilmiş olur.

Solid Polikarbon Fiyatları

Solid polikarbon fiyat bilgisi hakkında kesin olarak bilgi verilmesi mümkün değildir. Ürün fiyatları belirlenirken, ebat ve kalınlıkları göz önünde bulundurulur. Bu yüzden fiyatlarında sürekli olarak değişim görülebilir. Kullanım amacına ve ölçüsüne uygun olacak şekilde kesimi yapılarak güncel polikarbon fiyatları bilgisi verilebilir.

 

İlgili Yazılar