Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Covid Testi Nedir? Ne Zaman Yapılmalı?

Covid Testi Nedir? Ne Zaman Yapılmalı?

haber haber -
10 0

Covid Testi Nedir? Ne Zaman Yapılmalı?

Dünyayı etkisi altına alan korona virüsünün tespit edilebilmesi ve hastaya teşhis koyabilmek için covid testi yapılması uygun görülür. Test ile birlikte hastanın temaslı durumu tespit edilir. Pozitif sonuçlanan testten sonra hastanın mutlaka izole edilmesi gerekir. Böylelikle virüsün daha fazla yayılmaması sağlanarak kontrol altına alınır.

Covid Testi (Korona Virüs) Nedir?

Korona virüsün hayatımıza girdiği günden bu yana hastalıkların ardı arkası kesilmiyor. Oldukça ciddi ve büyük rahatsızlıkların ortaya çıkması, hastaya çok büyük hasar vermektedir. Test ile birlikte hastalık tespit edilir. Belirtiler görünmeye başladığında covid testi yapılarak hastanın durumu kontrol altına alınır.

Testin pozitif çıkması ile birlikte mutlaka hasta izole edilmelidir. Karantina sürecinin 15 gün ile sınırlı olması ise büyük fayda sağlayacaktır. Aksi durumlarda virüsün yayılma hızından dolayı diğer kişilere bulaşabilir.

Covid Testi Ne Zaman Yaptırılmalı?

Genel olarak bakıldığında belirtilerin ortaya çıkması ve hastada ciddi rahatsızlıklar görünmeye başladığında mutlaka covid testi zaman kaybetmeden yapılmalıdır. Test ile birlikte hastanın durumu belirlenerek uygun olan tedavi yönteminin başlatılması sağlanır.

Covid Testi Nasıl Yapılıyor?

Halk arasında sürüntü testi olarak bilinir. Burundan veya boğazdan alınan örnek ile gerçekleştirilir. İşlem sırasında ince, uzun çubuktan yardım alarak numune alınması sağlanır. Alınan numunenin laboratuvar ortamına gönderilmesi ve burada değerlendirmeye alınması sağlanır. Elde edilen bilgiler sonucunda rapora uygun olacak şekilde önlem alınır.

Covid-19 Testi Pozitif İse Ne Yapılmalı?

Test pozitif çıkarsa bu durumda hastanın izole edilmesi gerekir. İzole edilen hastanın karantina sürecinin tamamlanması gerekir. Karantina süreci ise 15 gün ile sınırlı olacak şekilde tamamlanmalıdır. Uygun tedavi yöntemi, hastanın sağlık durumuna göre belirlenerek gerçekleştirilir.

Covid-19 Testi Negatif İse Ne Yapılmalı?

Eğer Covid-19 testi negatif çıkarsa burada korkulacak bir durumun olmadığı anlamına gelir. Hastanın sağlık durumunun iyi olduğu ve bundan sonra daha dikkatli olması gerekir. Temaslı kişilerde uzak durmalı, kalabalık ortamlarda bulunmamalı ve mutlaka maske takarak hijyene önem vermelidir.

Pcr Testi Kaç Günde Çıkar?

Test sonuçlarının rapor edilme durumu hakkında kesin bilgi verilmesi mümkün değildir. Son zamanlarda korona virüs hastalarının sıklıkla gerçekleştirdiği ve özellikle aşı olmayan kişilerden istenen pcr testi sonuçları hakkında kesin bilgi verilemez. Hastanenin yoğunluğuna bağlı olarak sonuçların 1-3 günde rapor edilebilir.

Pcr Kan Testi Nedir?

Aşı olmak istemeyen kişilerin mutlaka 15 günde bir Pcr testi yaptırması gerekir. Aksi durumlarda bazı kurum ve kuruluşlara, uçağa binme durumları gibi pek çok alana girme sorunu yaşanabilir. Testi çeşitli yollardan gerçekleştirmek mümkündür. Yapılan kan testi ile birlikte doğru sonuç alınabilir. Hastanın kolundan alınan numune kanın laboratuvar ortama gönderilerek değerlendirmesi yapılır.

Pcr Testinin Avantajları Nelerdir?

Yapılan Pcr testi sayesinde kişilerin girmekte zorluk çektiği ve aşısını gerçekleştiremediği durumların önüne geçilmesinde yardımcı olur. Aşı zorunluluğu olmadığı için kişilerin bu testi iki haftada bir yapması uygun görülür. Kamu ve özel hastanelerde işlemin yapılma durumu vardır. Aynı zamanda diğer hastalıkların teşhisini koyabilmek için de yapılabilir.

Pcr Testi İle Antikor Testi Arasındaki Fark Nedir?

Antikor testi ile pcr testinin birbirinden farklı özellikleri vardır. Antikor testi ile birlikte hastanın daha önce yakın zamanlarda korona virüsüne yakalandığını tespit eder. Bağışıklık kazanması durumunda antikor testinde belli olur. Pcr testinde ise hastanın şu an ki durumunu tespit eder ve pozitif, negatif sonucunu belirler.

Alerji Testi Nedir?

Normal şartlar altında vücudun alerjik durumlara karşı gösterdiği reaksiyonlar görülebilir. Bunlar hastanın durumuna göre değişkenlik gösterebilir. Toz, polen, yiyecekler, hayvan tüyü gibi durumlarda alerjik reaksiyonlar görülebilir. Böyle durumlarda kişinin neye karşı alerjisi olduğunu anlayamadığı zamanlarda alerji testi yaparak sorunun önüne geçebilir.

Alerji Testleri Neden Yapılır?

Alerji sorunları hastaya ciddi rahatsızlıklar verebilen bir durumdur. Bu sebepten dolayı vücudun göstermiş olduğu alerjik sorunların önüne geçebilmek adına mutlaka alerji testi yapılması gerekir. Test ile birlikte kişinin kendinde fark edemediği alerjik durumların belirlenmesine yardımcı olur.

Alerji Testi Ne Zaman Yapılır?

Yapılacak olan alerji testi hastanın reaksiyon göstermeye başladığı durumdan itibaren gerçekleştirilebilir. Genel olarak bakıldığında bebek doğduktan sonraki üçüncü aydan sonra testin yapılması uygun görülür.

Alerji Testi Fiyatları 2021

Fiyatlandırma bilgisi her hastanede aynı olmayabilir. Bu sebepten dolayı güncel fiyat listesi için mutlaka işlemin yapılacağı hastane ile iletişime geçerek bilgi alınmalıdır. Alınan fiyat bilgisi sonucunda alerji testi yapılıp yapılmayacağına karar vermekte kolaylık sağlanır.

 

İlgili Yazılar