Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Son Dönemin Gözde Yapılar: Prefabrik Çelik Evler

Son Dönemin Gözde Yapılar: Prefabrik Çelik Evler

haber haber -
11 0

 

Duvar, kapı ve evin yapıları fabrikasyon olarak üretilip evin yapılacağı beton üzerine oturtulması ile prefabrik ev yapıları oluşur. Prefabrik evler son zamanlarda oldukça ilgi görüyor ve kullanılıyor. Okuldan eve, iş yerlerine kadar birçok alanda tercih edilen bu yapıların ömrü 45-60 yıl arasında olmaktadır. Prefabrik evler betonarme evlerde bulunan birçok özelliğe sahip oluyor.

Ses ve ısı yalıtımı yapılıp aynı zamanda kanalizasyon sistemi ve elektrik tesisatı kuruluyor. Parçalar ev sahibinin isteği doğrultusunda üretiliyor. Bu evler daha düşük maliyetli olduğu için ve betonarme evlerden daha çabuk bittiği için oldukça tercih ediliyor. Hayalinizdeki eve prefabrik ev sayesinde kolaylıkla sahip olabilirsiniz. Bu evlerde uzun yıllar rahat bir yaşam sürerek fazla tadilat gerektirmeden yaşayabilirsiniz.

 

Prefabrik Çeşitleri

Prefabrik denilince akıllara çok kısıtlı şeyler geliyor. Ancak bunun aksine birçok alanda kullanılabilecek ve tamamen kişinin hayal gücüne bağlı olarak yapılıyor. Peki, nedir bu prefabrik ev çeşitleri?

Prefabrik villa: Prefabrik ev modelleri arasında villalar oldukça tercih edilen evler arasında yer alıyor. Prefabrik villalar kişilerin tüm ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde yapılarak kullanıma hazır hale gelir. Prefabrik villalar esnek ve dayanıklı yapı olarak yapılıyor. Böylelikle gönül rahatlığı ile harika vakitler geçirerek yaşayabilirsiniz.

Prefabrik evler sağlam olması ile birlikte göze güzel hitap etmesi ile de oldukça dikkat çekiyor. Villalar tek katlı, iki katlı, dubleks çatı aralı olarak farklı seçenekler ile satışa sunuluyor. Prefabrik villa yapıları hızlı yapıldığı için sağlamlığı konusunda kafa karışıklığına sebep olabiliyor. Ancak malzemeleri fabrikada üretildiği için de çok sağlam olmaktadır.

Ofis Konteyner: Ofis konteynerler prefabrik ev çeşitleri arasında yer alıyor. Özellikle şantiyelerde oldukça fazla tercih edilen modellerdir. Kişilerin işini oldukça kolaylaştırmaktadır. Yerin uygunluğuna göre birçok yere taşınabilir ve birçok yerde kullanılabiliyor. Konteyner prefabrik yapı diğer prefabrikler kadar dayanıklıdır. Ofis konteyner çalışan kişi sayısına uygun olarak üretiliyor. Ofis konteynerler emlak, maden, inşaat gibi birçok sektörde kolaylıkla kullanılmaktadır.

Çelik Konstrüksiyon Ev: Çelik evler insana her zaman güven verir. Çelik ev modelleri oldukça sağlam yapılıdır. Aynı zamanda kısa zaman içnde yapılabiliyor. Sağlamlığının yanı sıra betonarme evlerden daha hafif yapıya sahiplerdir. Çelik evler kullanım açısından oldukça iyidir. Çelik evler aynı zamanda uzun ömürlü olurlar. 100-120 yıl arası ömürleri olur.

Bu seçeneklerin yanı sıra prefabrik ev çeşitleri arasında söylenebilecek evler, isteğe bağlı olarak WC- duş, yatakhane, solar konteynerler, prefabrik yatakhaneler, şantiye binaları, yemekhane binaları ve özel yapım konteynerler bulunuyor.

Prefabrik Evlerin Avantajları

  • Prefabrik hazır ev modelleri her mevsime uygun şekilde yapılır ve her mevsim için kullanıma uygundur.
  • Betonarme evlere kıyasla prefabrik hazır ev modelleri yapılırken daha kısa sürede yapılır ve montajı sağlanır. Böylelikle evinize kısa sürede kavuşabilirsiniz.
  • Prefabrik yapı, malzemelerden dolayı ve fabrika çıkışlı olduğu için oldukça sağlam yapılara sahip olurlar.
  • Kullanacak kişilerin zevkine uygun olarak yapılıyor.
  • Dış görünümü kişinin zevkine göre değişebiliyor.
  • Diğer evlere kıyasla daha uygun maliyet ile sahip olunuyor.

 

Prefabrik Evlerin Yapımı

Kişinin imarlı arsasının kontrolleri yapılır. Arsa düz yapıya sahip ise evin kurulacağı beton zemine atılabiliyor. Eğimli bir yapıya sahip arazilerde ise ilk önce düzleme çalışması yapılıyor ve aynı şekilde zemine beton atılıyor. Prefabrik evlerin yapımı fabrika ortamında gerçekleştiği için montaj işi yalnızca 5-6 gün sürüyor. Beton zemin atıldıktan sonra duvar panelleri birleştirilir. Daha sonra pencere kasaları birleştiriliyor ve montaj yapılıyor.

Prefabrik ev modelleri oldukça tercih edilen ev seçenekleri arasında yer alıyor. Aynı zamanda kullananlar da genel anlamda memnun kalarak kullanmaktadır. Prefabrik ev modelleri arasında hangisini tercih ederseniz edin sağlamlık bakımından ve kullanış açısından memnun kalma ihtimaliniz oldukça yüksek. İşinin profesyonelleri tarafından yapılan prefabrik evler tüm ayrıntılar düşünerek yapıldığı için her türlü mevsim şartları göz önünde bulundurularak yapılıyor ve mevsim şartlarına karşı her zaman dayanıklı oluyor.

Prefabrik bir eve sahip olmak istediğiniz zaman öncelikli olarak eğer bir arsaya sahip iseniz gerisi oldukça kolaydır. Çünkü geri kalan işler usta işçiler tarafından yapılarak size teslim edilir. Böylelikle kendi hayalinizdeki eve sahip olarak sağlam bir yapıya sahip evinizde rahatlıkla yaşayabilirsiniz.

 

 

İlgili Yazılar