Lazer Ameliyatları, Katarakt Cerrahisine Engel Değil!

0 Yorum Yapıldı
Bağlantı kopyalandı!
Lazer Ameliyatları, Katarakt Cerrahisine Engel Değil!

 

Kaşkaloğlu Göz Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, daha önce lazer cerrahisi geçiren kişilerin ileride katarakt ameliyatı olamayacaklarına ilişkin düşüncelerinin tamamen yanlış olduğunu söyledi.

Dünyada her yıl çok fazla sayıda kişiye lazer cerrahisi yapıldığını dile getiren Asena, eğer katarakt gelişirse bu hastalara yeniden ameliyat yapılabildiğini kaydetti.

Lazer ameliyatlarının günümüzde yaygın şekilde tüm dünyada yapıldığını hatırlatan Doç. Dr. Bilgehan Sezgin Asena, “Ameliyat olan bu kişiler 20 – 30 yıl sonra, yaş aldıklarında katarakt onlarda da ortaya çıkabiliyor. Bu genellikle 60’lı yaşlardan itibaren beklediğimiz bir durum. Önceden lazer geçiren hastalarda katarakt ameliyatı sırasında kullandığımız göz içi merceklerin daha farklı bir formülle hesaplanması gerekiyor. Lazer ameliyatı olan kişilerin hekimlerine daha önceden ameliyat olduklarını söylemeleri önem taşıyor. Katarakt ve lazer cerrahileri konusunda deneyimli doktorlar açısından bu hesaplamaların yapılması hiç zor değildir. Bu nedenle deneyimli hekimlerin tercih edilmesi tedavi başarısını artırır” diye konuştu.

Katarakt ameliyatlarında femtosaniye lazerle başarılı uygulamalara imza attıklarını belirten Asena, bu teknolojiyle aynı operasyonda kataraktın yanı sıra; uzak ve yakın görme sorununa çözüm getirmenin de mümkün olabildiğini ifade etti.

Femtosaniye lazerin sahip olduğu özel görüntüleme teknikleri yardımıyla gerçekleştirilen ameliyatların başarısının da üst seviyede olduğuna dikkat çeken Doç Dr. Bilgehan Sezgin Asena, “Hata riskini alt seviyeye indiren femtosaniye lazerle kataraktın yanı sıra; miyop, hipermetrop ve astigmat gibi kırma kusuru olan hastalara da göz içi mercek operasyonu yapıyoruz. Böylelikle hastalarımız uzak ve yakın gözlüklerine de artık ihtiyaç duymuyorlar” dedi.

Benzer Haberler
SAP Türkiye’den bir ilk: Genç profesyoneller, üretken yapay zeka sertifikasıyla mezun oldu
SAP Türkiye’den bir ilk: Genç profesyoneller, üretken yapay zeka sertifikasıyla mezun oldu
Türkiye’nin en büyük fintech satın alması:  Paribu CoinMENA’yı 240 milyon dolara çıkabilecek bir anlaşma ile satın aldı
Türkiye’nin en büyük fintech satın alması: Paribu CoinMENA’yı 240 milyon dolara çıkabilecek bir anlaşma ile satın aldı
Sena Savaşer ve Astor Şarj’dan yenilikçi reklam filmi lansmanı
Sena Savaşer ve Astor Şarj’dan yenilikçi reklam filmi lansmanı
Alper Sezer: Elektronik Müzikte Yükselişe Geçen Yeni Bir İsim
Alper Sezer: Elektronik Müzikte Yükselişe Geçen Yeni Bir İsim
CGTN: Çin-Avrupa İlişkileri: Gelecek 50 Yılı Şekillendirmek
CGTN: Çin-Avrupa İlişkileri: Gelecek 50 Yılı Şekillendirmek
Siirt’te 4. Basın Buluşması Gazetecileri Bir Araya Getirdi
Siirt’te 4. Basın Buluşması Gazetecileri Bir Araya Getirdi
Haberin Doğru Adresi
Haber Opsiyon

Reklam & İşbirliği : [email protected]

Hakkımızda
Copyright © 2025 Tüm hakları HABER OPSİYON saklıdır. Seobaz Haber Teması