Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Hangi Araba Parçaları Hangi İşe Yarar

Hangi Araba Parçaları Hangi İşe Yarar

haber haber -
10 0

Hangi Araba Parçaları Hangi İşe Yarar

Otomobil parçaları, bir motorlu araçta birçok parça ve sistemin bir araya gelmesiyle oluşan Opel yedek parça verilen ortak bir isimdir. Bir arabanın çalışabilmesi için birçok parçanın ve bileşenin birbiriyle uyumlu ve uyumlu çalışabilmesi gerekir. Bu parçalar mekanik, elektronik ve bilgisayar sistemleri sayesinde çalışır hale gelir.

Opel parça ve işlevleri hakkında bilgi vereceğiz. Çoğumuz her gün kullandığımız araçların bazı temel özellikleri dışında pek bir şey bilmiyoruz. Bir sorunumuz olduğunda, genellikle otomobil servislerinden veya endüstri uzmanlarından bilgi almadan sorunun ne olduğunu anlayamayız.

otomobil parçası 7 kategoride sınıflandırılabilir. Bunlar: Motor

Güç Aktarma Organı

Şasi

Gövde

Aktarma Organı

Klima sistemi

Elektronik sistem

Silindirde yakıtın yanması sonucu oluşan ısı enerjisini hareket enerjisine dönüştüren kısımdır. Motor içerisinde yakıt enjeksiyon sistemi, hava emiş sistemi, egzoz sistemi, ateşleme sistemi, marş sistemi, emme sistemi, yağlama sistemi, yakıt doldurma sistemi vb. soğutucu, valf sistemi, sensörler, jeneratör ve elektronik kontrol ünitesi gibi birçok farklı sistem bulunmaktadır. .

Elbette her odada farklı küçük odalar var. Örneğin bir otomobil motorunun parçaları hakkında bilgi verilecek olsaydı, yaklaşık 30 farklı parçadan bahsetmek gerekirdi. Şasi, aracın iskelet sistemidir. Aracın tüm parçaları çerçeveye monte edilmiştir. Şasi dayanıklı olmalıdır. Özellikle yapısı bir kaza anında darbenin şiddetine direndiği ve ihtiyaç duyulan yerde kırılmadan yaralanma ve ölümü engellediği için çok önemlidir.

Daha önce şasi ve gövde parçaları ayrı ayrı üretilip monte ediliyordu. Yeni nesil araçlarda bu uygulama yerine şasi ve gövde birlikte üretildiği için aracın ağırlığı azaltılmış olacaktır. Ayrıca araç güvenliği açısından daha iyi sonuçlar alınmaktadır.

İlgili Yazılar