Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Meteoroloji hava durumu raporu

Meteoroloji hava durumu raporu

haber haber -
10 0

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından hava durumu raporu yayınlandı. Buna göre ülke genelinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava hakim olacak.

Bu sabah ve öğle saatlerinde Ankara, Kırıkkale, Çankırı, Kastamonu, Tokat, Kayseri, Mersin, Adana ve Osmaniye çevreleri ile Samsun ve Sinop’un iç kesimlerinin, Karabük ve Yozgat’ın doğu, Sivas’ın batı çevrelerinin; akşam saatlerinden sonra (Bilecik hariç) Marmara ve Kıyı Ege’nin kuzey kesimleri ile Antalya ve Isparta çevrelerinin yerel sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Karadeniz’in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu’da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmakta.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü yayımladığı haritada 4 gün için uyarıda bulundu. Yurt genelinde yağışların görüleceği bazı bölgelerde yağışların kara döneceği tahmin ediliyor. Pazartesi gelen soğuk hava dalgası ile ‘Nisan ayında kar yağdı’ haberlerinin Karadeniz ile Anadolu’nun yüksek kesimlerinden gelmesi bekleniyor.

Ankara Valiliği, kentte beklenen zirai don riskine karşı tarımsal faaliyetlerde bulunanları dikkatli ve tedbirli olmaları konusunda uyardı.
Ankara Valiliği’nin Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Yapılan son değerlendirmelere göre; 11 Nisan Pazartesi günü Balkanlar üzerinden gelen soğuk havayla birlikte kuzeybatı kesimlerden başlayarak hava sıcaklıklarının hissedilir derecede (10-15 derece) azalması beklenmektedir. 12 Nisan Salı günü ilk saatlerden 15 Nisan Cuma günü sabaha kadar ilimizde görülmesi beklenen zirai don riskine karşı tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın dikkatli ve tedbirli olmaları, meteorolojik rapor ve uyarıları takip etmeleri önem arz etmektedir” denildi.

İlgili Yazılar