Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Panoramik Asansör Nedir?

Panoramik Asansör Nedir?

haber haber -
11 0

Panoramik Asansör Nedir?

Günümüzde inşa edilen yapıların daha modern bir dizayna sahip olması panoramik asansör gerekliliğini de aynı doğrultuda artırmıştır. Tüm insan asansörleri ile aynı işleyişe sahip olmasının yanı sıra şeffaf asansör kuyusuna sahip alternatiflerden biridir. Dış görünüşün ön planda olduğu alışveriş merkezi ve otel gibi binalarda estetik bir görünüm kazandıran panoramik asansörler, cam kabine sahip tasarımı ile dikkat çekmekte ve yapılarak daha şık ve ferah bir görüntü sunmaktadır. Kapalı kabin fobisi olanların bile rahatlıkla tercih edebildiği bu asansörler, aşağı ve yukarı yönlü hareketlerde dış ortamı rahatlıkla görebilmektedir.

Panoramik Asansör Özellikleri Nelerdir?

Genel itibariyle yük asansörleri kategorisine girmeyen panoramik asansör, metro ve tren garları, eğlence merkezleri ve restoranlarda sıklıkla tercih ediliyor. Taşıyacağı kişi kapasitesi en az 3 en fazla ise 22 kişiye kadar ayarlanabilir. Kabin tasarımının cam olması, kullanıcıların kendilerini güvende hissetmeleri açısından büyük avantaj sağlıyor.

Panoramik asansör diğer asansörlerden ayıran en önemli özelliği, bina içine ya da yüzeyine konumlandırılabilir özellikte olmasıdır. Üçgen, kare ya da yuvarlak gibi kabin modeli çeşitleri, yapıların genel tasarımı dikkate alınarak karar verilebilir. Klasik asansörlere nazaran teknik ve görsel bakımdan çok fazla artısı bulunan panoramik asansörler, son yıllarda en çok tercih edilen seçenekler arasında yer alıyor. Estetiğin ve fonksiyonelliğin gerekli olduğu her alana uyumlu olan bu asansörler, teknik özellikleri ile de beklentileri fazlasıyla karşılıyor.

 

 

İlgili Yazılar