Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Kehribar Taşı Nedir?

Kehribar Taşı Nedir?

haber haber -
13 0

Kehribar Taşı Nedir?

Kehribar taşını bebeği olan birçok anne ve baba yakından birliyor. Diş çıkarma döneminde bebekleri rahatlatıcı özelliği ile öne çıkan kehribar doğal taş, güneş taşı olarak da bilinmekte ve geçmişten günümüze kadar yararları ile gelmiştir.  Doğada kediliğinden oluşan bir taş olmasından dolayı oldukça doğal ve faydalı olan kehribar, soyu tükenmiş olan bir ağacın reçinesidir ve zamanla kehribar taşı özelliğini almaktadır. Renk skalası oldukça geniş olan kehribar, beyazdan koyu kahverengine kadar çok fazla renk seçeneği bulunuyor. Nadir bulunan beyaz kehribar taşı bu alanda en değerli olanıdır ve görünüşü ve faydaları itibariyle kraliyet taşı niteliği verilmiştir.

Kehribar Taşının Faydaları Nelerdir?

Vücuttaki birçok ağırının dinmesinde kehribar taşının rolü büyüktür. Bağışıklığı güçlendirici etkisi yetişkin ve çocukların yanlarından ayırmamaları gereken bir doğaltaş olmasını sağlıyor. Sinir sistemini ve beyin fonksiyonlarını düzenlediği için odaklanma konusunda daha net olmak mümkün olur. Solunum yolu ve baş ağrısı gibi rahatsızlıklara şifa olan kehribar taşı, üzerinizde taşıdığınızda enerji ve cesaret aşılar. Eski çağlarda koruyucu özelliği sebebiyle muska amacıyla taşınmak istenirdi.

Birçok açıdan olumlu enerji ve sağlıklı bir bedene sahip olmak isteyenlerin tercihi olan kehribar taşı, dizi doğaltaş alınarak dekorasyondan aksesuara kadar birçok alanda kullanılabilir. Tiroit bezi hastalıklarını iyileştirici etkisi sayesinde kehribar kolyeler doğal taşlar arasında en çok tercih edilen ve hakkında bilgi sahibi olunan taşlarda biridir.

 

İlgili Yazılar