Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Patent başvurusu nasıl yaparım?

Patent başvurusu nasıl yaparım?

haber haber -
15 0

Patent başvurusu nasıl yaparım?

Patent başvurusu birey tarafından yapılabileceği gibi, patent vekilleri aracılığı ile çok kısa yoldan yapılabilir. İlk adımda Türk Patent Enstitüsü’ne başvuru ve dilekçe için ödenen ücretin dekontunun teslimi gerekir. Başvuru dilekçesi titiz olarak hazırlanmalıdır. Aynı zamanda bu yazımızda sizler patent başvuru sürecinde hangi bölümler olması gerektiğini de aktaracağız.

Patent başvurusu için gerekli olan bölümler nelerdir?

Buluş Özeti; En başta buluş konusu ve bunun yanında gelişmelerin kısa özeti yer almaktadır.

Tarifname; Keşif için en detaylı kısımdır. Burada tüm ayrıntılara yer vermek gerekir. Benzer bir buluş var ise, o buluş ile olan farkın detaylı olarak anlatımı gerekir.

Teknik resim; Buluşun teknik şekilde resmedilmesi gerekir.

İşlemler; bu noktada, buluşun koruma altına alınması için istenen kısımların teker teker açıklanması gerekir. Nelerin kopyalanması gerektiği gibi detayların burada bulunması son derece önemlidir.

Evraklar; resmî kurumlar, patent başvuru süreçlerinde gerek görülen tüm evrakları tarif eder.

Patent başvurusu yukarı da ifade edildiği gibi son derece önemli ve zorlu bir süreç olabilir. Bu noktada Sistem patent devreye girerek tüm süreci sizin adınıza üstlenir. Oldukça uygun fiyatlar üzerinden yapılan bu hizmetten yararlanmak adına ilk adımda resmi siteye erişim kurabilirsiniz. Aynı zamanda bilgi almak için uzman avukatlar ile görüşme yapabilir, süreç detaylarını bu şekilde öğrenme şansı yakalayabilirsiniz. Daha fazla bilgi almak için: sistempatent.com.tr bağlantısını şimdi ziyaret edin.

İlgili Yazılar