Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Erdoğan’dan KDV indirimi açıklaması

Erdoğan’dan KDV indirimi açıklaması

haber haber -
10 0

Gıdada KDV indirimini uygulamayanlarla ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘1-2 ay içerisinde bu rafların nasıl düzeldiğini hep beraber göreceğiz. Hiç endişeniz olmasın’ dedi. Marketlere indirim çağrısında bulunan Erdoğan, elektrik faturalarıyla ilgili de Kabine Toplantısı’nı işaret etti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 muhalefet liderinin toplantısıyla ilgili olarak ‘Bunların bir araya gelmeleri manidar. Niye 28 Şubat? Bu da garip. Öbür taraftan HDP’yi çıldırtıyorlar. Oldu olacak onu da alın yanınıza’ dedi. Erdoğan ayrıca, ‘6 muhalefet partisinden Cumhur İttifakı ile birlikte olmak isteyenlere kapınız açık mı?’ sorusuna da yanıt verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Birleşik Arap Emirlikleri’ni ziyareti dönüşünde uçakta gazetecilerin gündeme dair sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 6 muhalefet liderinin toplantısıyla ilgili olarak “Bunların bir araya gelmeleri manidar. Niye 28 Şubat? Bu da garip. Öbür taraftan HDP’yi çıldırtıyorlar. Oldu olacak onu da alın yanınıza” dedi. Elektrik faturalarıyla ilgili Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın hazırlıklarını yaptığını belirten Erdoğan, “İnşallah Kabine Toplantısı’nda etraflıca görüşeceğiz ve ondan sonra da açıklamamızı bütün detaylarıyla yapacağız” diye konuştu. Temel gıdada KDV indirimini uygulamayanların üzerine gidileceğini belirten Erdoğan, “1-2 ay içerisinde bu rafların nasıl düzeldiğini hep beraber göreceğiz. Hiç endişeniz olmasın” şeklinde konuştu. Ukrayna-Rusya krizine de değinen Cumhurbaşkanı, “Bölgede gerçekten bir savaş çıkması hayra alamet değildir. Böyle bir şey bölgenin sağlığı açısından isabetli olmaz” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘6 muhalefet partisinden Cumhur İttifakı ile birlikte olmak isteyenlere kapınız açık mı?’ sorusuna ise, ‘Haşa. Öyle bir şey olur mu? Böyle bir şeye benim kendi tabanım da müsaade etmez.’ şeklinde cevap verdi.

Temaslarımızda ayrıca bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde bulunduk. Bu noktada Birleşik Arap Emirlikleri’nin güvenlik ve istikrarına verdiğimiz desteğin altını çizdik. Körfez Bölgesi’nin güvenliğini, kendi güvenliğimizden ayrı görmediğimizi vurguladık.

Ziyaretimiz vesilesiyle çeşitli alanlarda toplam 13 mutabakat zaptı ve protokol imzaladık. Savunma sanayii alanında imzalanan niyet mektubuyla önümüzdeki dönemde atılacak ortak adımlara ilişkin koordinasyonu sağlamak üzere anlayış birliğine vardık. Kara ve deniz taşımacılığı alanlarında akdedilen mutabakat muhtırasıyla lojistik maliyetlerinin düşürülmesi sağlandı. Kapsamlı Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakerelerinin gecikmeksizin başlatılması hususunda mutabık kaldık.

Ayrıca sağlık ve tıp bilimleri, sanayi ve ileri teknolojiler, iklim değişikliğiyle mücadele, tarım, kültür, gençlik, iletişim, arşiv, Meteoroloji, afet ve acil durum yönetimi alanlarında da iş birliğine yönelik önemli anlaşmalar imzaladık. Dost ve kardeş Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkilerimizin ahdi zeminini daha da güçlendirecek tüm bu anlaşmaların ülkelerimiz ve bölgemiz için hayırlı olmasını diliyorum.

İlgili Yazılar