Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Meteoroloji’den üst üste uyarı geldi

Meteoroloji’den üst üste uyarı geldi

haber haber -
7 0

Kar yağışı yurdun büyük bölümünde etkili olmaya devam ederken İstanbul için bir son dakika uyarısı daha geldi. Yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarıyla ilgili CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen önemli açıklamalarda bulundu. Orhan Şen, “Kar yağışı kuzey ilçelerden giriş yaptı. Şehrin merkezine doğru ilerliyor. Etkisini artıracak.” ifadelerini kullandı. Gelen uyarılarından ardından Arnavutköy’de kar etkili olmaya başladı. Kar yağışının perşembe günü öğleden sonra etkisini kaybedeceğini belirtildi.

Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, İç Ege, Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısının yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde görülecek olan yağışların; Orta ve Doğu Akdeniz ile Konya, Karaman, Gaziantep ve Adıyaman çevrelerinde kuvvetli ve yoğun kar şeklinde olacağı tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinin yüksekleri ile Doğu Anadolu’nun dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunmakta. Ülke genelinde buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor.

Tüm Türkiye’de etkisini gösteren kar yağışının ardından MGM Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, 5 günlük hava durumu raporunu açıklayarak vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Macit, “Yaptığımız son değerlendirmelere göre İstanbul’da kar yağışlarının aralıklarla orta kuvvetlerde devam etmesini bekliyoruz. Çarşamba sabah saatlerinden sonra İstanbul’da kar yağışının ara vermesini Çarşamba gece tekrar başlayıp Perşembe sabah saatlerine kadar devam ettikten sonra İstanbul’u kar yağışı olarak terk etmesini bekliyoruz. Cuma günü İstanbul’da kar yağışı yok ancak önümüzdeki 3 gün boyunca özellikle gece sıcaklıkları sıfırın altında olacağından dolayı buzlanma ve don olayı riski İstanbul’da devam ediyor” diye konuştu.

İlgili Yazılar