Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Burun Estetiği Hakkında En Çok Merak Edilenler

Burun Estetiği Hakkında En Çok Merak Edilenler

haber haber -
10 0

Burun Estetiği Hakkında En Çok Merak Edilenler

Burun estetiği birçok sebepten dolayı tercih edilir. Bazen zorunlu olarak burun estetiği yaptırmak gerekir. Bunun en önemli sebebi, rahat nefes alıp verememektedir. Böyle durumlarda burun eti alınır ve ya da kemik eğriliği ve düzeltilir. Bu şekilde buruna da estetik bir görüntü sağlanır.

Bazı kişiler ise burunlarının görüntüsünü beğenmez ve burun estetiği yaptırmak isterler. Burun yüz bölgesinde olduğu için, orantılı ve yüze uyumlu olması çok önemlidir. Burun estetiği ile hayal edilen görüntüye kısa bir süre içinde kavuşabilir.

Burun Estetiği Ameliyatı Nedir?

Burun estetiği ameliyatı burun da düzeltmeler yapılıp, Estetik olarak yüz ile daha uyumlu bir burun yapmak için başvurulan bir operasyon çeşididir. Burun hassas bir organdır. Her ameliyatta olduğu gibi olduktan sonra bazı komplikasyonlar yaşanabilir.

Önemli olan nokta, burun estetiği öncesi ve sonrası önerilere uymaktır. Eğer dikkat edilirse burnun yeni şekli kısa bir süre içinde oturur doğal bir görünüm sağlanır. Estetik olduğu belli olmaması için, hekimin tecrübeli olması bu noktada çok önemlidir. Ameliyat yapılacak olan işleme göre, 1-2 saat sürer. Bir gün sonra eğer bir problem oluşmazsa hasta taburcu edilir.

Burun Estetiği Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Burun estetiği nasıl yapılır, çoğu kişi tarafından merak edilir. Burun ameliyatı aslında zordur. Açık ya da kapalı olarak yapılır. Açık ameliyatlar doktor için daha kolayken, hasta için daha zordur. Kapalı ameliyat ise tam tersi hasta için daha kolay, hekim için zordur.

Kapalı ameliyat sonrası iyileşme hızlı olur. Bazı durumlarda sadece bandaj uygulanır. Kesi dahi yapılmaz. Açık ameliyat klasik yöntemdir. Hastaya genel anestezi uygulanarak yapılır. Burun dolgusu, burun törpüsü gibi ameliyatlar son derece basittir. Aynı gün taburcu edilir.

Burun Estetiği Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

Burun estetiği ameliyatı uygulanması için bazı şartları sağlıyor olmak gerekir. Hastanın genel sağlık durumuna bakılır ve bazı tahliller yapılır. Eğer sorun olmazsa ameliyat yapılır. Burnu doğuştan orantılı olmayanlar, yüzü ile uyumlu olmayanlar, herhangi bir darbe sonucunda burnu kırılanlar ve burnunu hayal ettiği gibi yaptırmak isteyen herkes, burun estetiği yaptırabilir.

Genel olarak belirli bir yaştan önce, ekstra özel bir durum olmadıkça, burun estetiği yapılmaz. Burun estetiği fiyatları yapılacak olan yönteme göre değişiklik gösterir.

Burun Estetiği Ameliyatı Öncesi Bilinmesi Gerekenler

Burun estetiği ameliyatı cerrahi bir operasyon olduğu için, öncesi ve sonrasında hazırlıklar yapılır. Ameliyattan bir gün önce, duş alınır ve antibakteriyel ürünler tercih edilir. Ayrıca ameliyat günü makyaj yapılmaz ve ya herhangi bir kozmetik ürün kullanılamaz. Hastanın moral durumu ve stressiz olması da ameliyatın başarısı açısından son derece önemlidir.

Burun Estetiği Ameliyatı Sonrası Bilinmesi Gerekenler

Burun estetiği ameliyatı öncesi olduğu gibi sonrası da çok önemlidir. Ameliyattan sonra hasta burnunu dış faktörlerden korumalı, bandaj ile oynamamalıdır. Ayrıca Su ile temastan kaçınılmalıdır.

Enfeksiyon oluşması durumunda burun geç iyileşme göstereceği gibi şekil olarak da istenilen gibi olmayabilir. Bu yüzden ameliyat sonrası, doktoru önerilerine harfiyen uyulmalıdır. Burun estetiği fiyatları da yaptırmak isteyen birçok kişi tarafından merak edilen konulardan biridir.

Burun Estetiği Fiyatları 2021

Burun estetiği fiyatları değişiklik gösterir. Hangi hekimin ameliyatı yapacağı, hastane şartları ve uygulanan yöntem gibi detaylar, bu konu da etkilidir. Her işlemin ayrı bir ücreti vardır. Öncelikle fiyat konusunda mutlaka bilgili olmak gerekir. Araştırma yaptıktan sonra, ameliyat için başvurabilirsiniz.

https://www.ozanbalik.com/burun-estetigi/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.

 

 

 

İlgili Yazılar