Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Tüp Mide Ameliyatı Nedir?

Tüp Mide Ameliyatı Nedir?

haber haber -
10 0

Tüp Mide Ameliyatı Nedir?

Obezite cerrahisinde tercih edilen tüp mide ameliyatı günümüzde sıklıkla tercih edilen güvenli operasyonlardandır. Cerrahi bir işlem uygulanarak tüp boru haline getirilir ve hastanın gıda alımı bu şekilde kısıtlanarak kilo vermesi sağlanır.

Tüp Mide Ameliyatı Kimlere Uygulanır?

18 yaş sonrası obez olan kişilere uygulanan mide küçültme ameliyatı oldukça güvenli bir operasyondur. Ek bir rahatsızlık bulunmaması ve hekimlerin muayene sonrasında onay verdiği kadın ya da erkek fark etmeden herkese uygulanabilir.

En Sık Hangi Mide Küçültme Ameliyatı Yapılıyor?

Midenin küçültülmesi için tercih edilen operasyonlardan en sık kullanılan mide küçültme ameliyatı tüp mide operasyonlarıdır. Doğru yöntemlerle uygun olan adaylara uygulanması operasyon sürecinin başarılı bir şekilde tamamlanmasına yardımcı olan önemli bir bakırköy escort etkendir.

Tüp Mide Ameliyatı Olanlar Ne Kadar Kilo Veriyor?

Obeziteyle mücadelede tercih edilen tüp mide ameliyatı sonrasında hastalar beslenmelerine dikkat etmeleri halinde kilolarının büyük bir kısmını verirler. Bu oran %60 civarı olup dikkat edilmediği zamana kilo alımı olması söz konusudur.

Tüp Mide Ameliyatı Kaç Yaşına Kadar Yapılır?

Uzman hekimlerin uygun gördüğü adaylarda mide operasyonları yapılması başarılı sonuçlar elde eder. Genel olarak yaş sınırlaması 65 olup üzeri olması halinde kiloların hasta hayatında oluşturduğu risklerin değerlendirmesi yapılır.

Tüp Mide Ameliyatından Sonra Nasıl Beslenilmeli?

Tüp mide ameliyatı sonrasında dengeli ve sağlıklı beslenme programları uygulanmalıdır. Sürecin başarılı bir şekilde tamamlanması için önemli olan bu programlar diyetisyen yardımı alınarak desteklenmelidir.

Tüp Mide Ameliyatı Riskleri Nelerdir?

Midenin küçültülerek tüp halini alıp kilo verme sürecine destek olan tüp mide operasyonları kendi içinde birçok risk barındırır. Bu riskler cerrahi olmasından kaynaklı olup obez hastalarda kas yıkımı, karaciğer ve metabolik sorunları da beraberinde getirir.

Operasyon sonrasında hangi yöntem seçildiği fark edilmeden enfeksiyon riskleri de oluşabilir. Bu nedenle risklerin en aza indirilmesi için mutlaka uzman bir hekim eşliğinde doğru yöntemlerle uygun olan hastalara tedavi uygulanmalıdır.

Mide Küçültme Ameliyatı Nedir?

Midenin küçültülerek obeziteyle mücadele edilmesine yardımcı uygulamalar mide küçültme ameliyatı denebilir. Diyet ve egzersiz yapılarak verilemeyen kiloların hızlı bir şekilde verilmesine yardımcı olan güvenilir operasyonlardandır.

Mide Küçültme Ameliyatı Nasıl Uygulanır?

Midenin küçültülerek tüp haline getirilmesi farklı yöntemler kullanılarak yapılır. Ortalama 1 buçuk saat süren operasyon genel anestezi altında konforlu bir şekilde tamamlanır.

Mide Küçültme Ameliyat Yöntemleri Nelerdir?

Mide küçültme operasyonları hastanın durumuna göre balon, gastrik ve tüp mide ameliyatları şeklinde farklı yöntemlerle yapılır. Hastaların durumlarına göre doğru olan yöntemlerin tercih edilmesi önem taşır.

Mide Küçültme Kaç Yaşına Kadar Yapılır?

Kadın ya da erkek fark etmeden uygulanan mide küçültme ameliyatı 18 ve 65 yaş arası kişilerde başarılı sonuçlar veren operasyonlardır. Yaş sınırı üzeri mecburi durumlarda operasyon yapılarak hekim onayı şartı aranır.

Mide Küçültme Ameliyatı Süresi Nedir?

Cerrahi olarak gerçekleştirilen operasyonlar ortalama 1-2 saat gibi bir sürede tamamlanır. Hastaların hazırlık aşamaları sonrasında tamamlanan operasyonda hasta bir gece gözetim altında tutularak taburcu edilir. Herhangi bir aksi durumda ve operasyon bölgesinde değişik bir durumla karşılaşılması söz konusu ise mutlaka hekim bilgilendirilmelidir

Mide Küçültme Ameliyatı Fiyatları 2021

Mide küçültme operasyonları kişilere özel bir şekilde yapılır. Bu nedenle maliyetler herkes için farklılık oluşturur. Hastanın durumu, hastanede kalış süresi, ek operasyon gerekliliği, tercih edilen yöntemler fiyatların farklı olmasında önemli etkenlerdir. Operasyon kararı sonrası tüm süreç hakkında detaylı bilgi alınabilmesi için mutlaka muayene olunması önem taşır.

 

İlgili Yazılar