Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Rinoplasti Ameliyatında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Rinoplasti Ameliyatında Dikkat Edilmesi Gerekenler

haber haber -
9 0

Rinoplasti Ameliyatında Dikkat Edilmesi Gerekenler

Rinoplasti yani burun estetiği başarılı bir şekilde uygulanan cerrahi girişimdir. Bu yöntem doğrudan burundaki biçim bozukluklarının giderilmesi amacıyla uygulanır. Ancak tüm estetik operasyonlarda olduğu gibi rinoplasti ameliyatlarında da dikkat edilmesi gereken birçok hususlar bulunuyor. Bu ameliyatın sadece deneyimli estetik ve plastik cerrahi merkezi üzerinden yaptırılması olası risklerin önlenmesi açısından son derece önemlidir.

Rinoplasti ameliyatı yüksek deneyim ve titizlik gerektirir. Bu ameliyatta yapılan en küçük hatalar beraberinde birey sağlığının riske girmesine neden olur. Bugün rinoplasti global anlamda tercih ediliyor. Tercih edilmekle birlikte özellikle burun içerisinde et parçacıkları meydana geldiğinden bu ameliyat zorunlu hale gelmiştir.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Ameliyatı Nedir?

Rinoplasti yani burun estetiği burundaki biçimlerin düzeltilmesi ve burun içerisindeki et kitlelerinin alınmasını kapsayan tıbbi bir ameliyat türüdür. Bu ameliyat üzerinden buruna kusursuz bir şekilde şekil verilebilir. Burun uç kısmı yeniden kaldırılabilir. Burun içerisinde nefes alışverişini olumsuz etkileyen et kitleleri alınabilir. Dolaysıyla rinoplasti çok yönlü bir şekilde gerçekleştirilen estetik cerrahi girişimdir.

Burun Estetiği (Rinoplasti) Nasıl Yapılır?

Rinoplasti estetik ve plastik cerrahi tarafından uygulanır. Bu kapsamda beklentilerinize hitap eden doktor kliniğini güvenle tercih etmeniz önemlidir. Profesyonel burun estetiği açık ve kapalı olmak üzere farklı tarz üzerinden yapılır. Açık rinoplasti daha çok hafif burun sorunlarında uygulanır. Kapalı rinoplasti doğrudan cerrahi bir işlemdir.

Burun Estetiği Kimlere Uygulanır?

Burun biçiminden memnun olmayanlar rinoplasti ameliyatına başvurabilir. Burundaki biçim bozuklukları bireylerde moral ve motivasyon bozukluklarına sebep olur. Bu da iş ve sosyal hayatına negatif yönde yansır. Rinoplasti ameliyatı olmak için bireylerin 18 yaşını doldurması yeterlidir.

Burun Estetiği Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli?

Rinoplasti sonrasında hastaların doktor talimatlarına uyması gerekir. Ameliyattan sadece 7 gün sonrasında doktor tarafından burundaki bandaj yerinden alınır. Hemen akabinde burun sağlığı riske girmemesi açısından burun üzerine yeniden bantlar yapıştırılır. Bu ürünlerin hastada nefes alışverişini olumsuz etkilemesi söz konusu değildir.

Burun (Rinoplasti) Estetik Ameliyatı Sonrası İyileşme Nasıl Olur?

Rinoplasti ameliyatı genellikle 2 saat içerisinde tamamlanır. Bu süreçten sonrasındaki iyileşme süresi ise hastanın durumuna göre farklılık gösterir. Fakat rinoplasti ameliyatından sonraki iyileşme süresi genellikle 2 haftayı kapsar. Bazı durumlarda bu süreç uzayabiliyor.

İstanbul’da Kaç Gün Kalmalı ve Kaç Gün Hastanede Kalmalıyım?

Rinoplasti ameliyatı için diğer şehirlerimiz üzerinden İstanbul estetik ve plastik cerrahi merkezi tercih ediliyor. Bu kapsamda sizler de bu ameliyat için İstanbul’u tercih edebilirsiniz. Doktorunuzun sitesinden burun estetiği fiyatları ve online randevusu alabilirsiniz.

Bu doğrultuda ameliyattan 24 saat öncesinden İstanbul’a gelmeniz yeterlidir. Ayrıca ameliyattan sadece 1 gün sonrasında hastaneden taburcu olabilirsiniz.

Hasta Ne Zaman Taburcu Olur?

Rinoplasti ameliyatında hastanın hastanede uzun süreler kalması genellikle söz konusu değildir. Sadece ciddi ameliyatlarda olası risklerin en aza düşürülmesi amacıyla hastanın ameliyattan hemen sonrasında 1-2 gün hastane yatması uygundur. Bu süreç sonrasında hasta evine taburcu edilir.

Estetik Sonrasında Hastasında Çok Ağrı Olur mu? Morluk Ya da Şişkinlik Olur mu?

Rinoplasti ameliyatından sonrasında hastada morluk ve ödem görülebilir. Bu durum doğal olmakla birlikte basit ilaçlar üzerinden 1-2 gün içerisinde yok edilebilir. Ameliyat sonrasında burun içerisi ve çevresinde hafif düzeyde ağrılar olabilir. Bu ağrılar etkili ağrı kesiciler üzerinden dakikalar içerisinde yok edilebilir.

Burun Estetiği Fiyatları 2021

2021 yılında burun estetiği fiyatları beklentilerinize hitap ediyor. Bu kapsamda en düşük ödeme yaparak bu ameliyatı sorunsuz bir şekilde olabilirsiniz. Rinoplasti fiyatları diğer ülkelere nazaran ülkemizde daha uygundur.

Bu sebeple bu ameliyat için pek çok yabancı ülkeler üzerinden de ülkemiz tercih ediliyor. Burun kusurlarınızı kalıcı bir şekilde ortadan kaldırmak için rinoplasti ameliyatı geçirmeniz gerekiyor. Basit tedavi seçenekleri üzerinden burundaki biçim bozukluğunun giderilmesi söz konusu değildir. Ayrıca burun estetiği fiyatları işlemi yapan doktora göre de değişebilmektedir.

https://serifyavuz.com/burun-estetigi-rinoplasti/ hakkında bilgi için hemen tıklayın.

 

İlgili Yazılar