Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Kkdik  ve Kkdik Yönetmeliği

Kkdik  ve Kkdik Yönetmeliği

haber haber -
11 0

Kkdik  ve Kkdik Yönetmeliği

Biyosidal Ürün Başvurusu, kendisi, merkezi, şubesi veya temsilcileri Türkiye’de fiziki olarak yerleşik gerçek veya tüzel kişiler tarafından Bakanlığa yapılır. Türkiye dışında yerleşik şirketler, Biyosidal Ürün Yönetmeliği’ne uygun Biyosidal Ürün Uygulamalarının görev ve sorumluluklarını üstlenmek üzere Türkiye merkezli bir “Tek Temsilci” atayabilir.

Biyosidal Ürünler bu özellikleri formülasyonlarında bulunan özel kimyasal maddeler ile kazanırlar. Biyosidal Ürün formülasyonunda bulunan ve mikroorganizmalara karşı aktivite gösteren kimyasal maddelere “Aktif Maddeler” denir.

 

KKDİK ne zaman yayınlandı?

KKDİK Yönetmeliği, maddelerin kendi formlarında veya karışım veya eşya içinde kullanımını, imalatını ve piyasaya arzını kapsar.

Evet, 26.12.2008 tarih ve 27092 sayılı “Kimyasallar Envanteri ve Kontrolü (KEK) Yönetmeliği”, Kkdik Yönetmeliği’nin yayımlanmasından itibaren yürürlükten kaldırılmıştır.

Kkdik kapsamında yapılacak ön kayıt işlemlerinin 31/12/2020 tarihine kadar Bakanlığın internet sayfasındaki Kimyasal Kayıt Sistemi üzerinden ilgili Bakanlığa iletilmesi gerekmektedir.

31.12.2020 tarihinden önce ön kaydı yapılmış, kendi halinde veya yıllık miktarı bir ton veya daha fazla karışım halinde üretilen/ithal edilen maddeler 31.12.2020 ile 31.12.2023 tarihleri arasında tescil edilecektir. 31.12.2023 tarihinden sonra, maddeler ancak kayıt işlemi tamamlandıktan sonra üretilebilir veya ithal edilebilir.

“Deterjan”, “Deterjanlar ve Yüzey Aktif Maddeler Hakkında Tebliğ” kapsamında temizlik ve yıkamada kullanılan sıvı, katı, toz, kalıp ve benzeri şekillerde endüstriyel amaçlarla kullanılan ve evsel kullanım için kullanılan ürünlere verilen genel bir tanımdır. Deterjanlar”.

 

İlgili Yazılar