Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Gündem
  4. »
  5. Burun Estetiği Tekniği

Burun Estetiği Tekniği

haber haber -
7 0

Burun Estetiği Tekniği

Uygulanan teknik ile burun estetiği ameliyatı burnuna daha estetik ve güzel bir görünüm kazandırmak için yapılan bir cerrahi operasyondur. Günümüzde sıklıkla yapılan ameliyatlar arasında yer alan burun estetiği ameliyatı olumlu sonuçlar veren kozmetik operasyonlar arasında yerini almıştır.

Burun Estetiği Nedir? 

Bu yapılan burun estetiği ameliyatının diğer adı da rinoplasti ameliyatıdır. Burnun görüntüsünü değiştirmek amacıyla yapılan bu cerrahi operasyonu yaptırma nedenleri arasında aynı zamanda burundaki deformiteleri giderilmesi ve doğum kusurlarının düzeltilmesi yer almaktadır. Bazı durumlarda da solunum güçlüklerini iyileştirmek ve nefes almayı kolaylaştırmak için esenyurt escort yapılır.

Burun Estetiği Hangi Durumlarda Yapılır? 

Burnunun estetik görüntüsünden rahatsız olan  ya da herhangi bir travma darbe sonrasında burunda meydana gelen deformasyonların düzeltilmesi amacı ile kişilere burun estetiği  yapılmaktadır. Bazı vakalarda ise solunum güçlüklerini  iyileştirmek ve aynı zamanda da fiziksel görünümü düzeltmek amacı ile burun estetiği ameliyatı tercih ediliyor.Diğer merak edilen konu da   burun estetiği fiyatları uygulanacak olan yönteme ve ameliyatın gerçekleşecek olduğu hastaneye bağlı olarak değişkenlik gösterir.

Burun Estetiği Yöntemleri Nelerdir? 

Burun estetiği yöntemleri açık ve kapalı rinoplasti olmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Kapalı rinoplasti yöntemi açık rinoplasti yöntemine göre daha kısa süre içerisinde tamamlanan bir operasyondur. Açık rinoplasti yönteminde ise burnun alt kısmından bir kesi açılır ve kıkırdak doku yeniden şekillendirilir.

Açık rinoplasti ameliyatı genel anestezi altında ve tam teşekküllü bir hastane ortamında yaklaşık olarak 4 saatlik bir süre içerisinde gerçekleştirilir. Hastanın tercihine ya da hekimin uygun görmüş olduğu yöntemi başvurularak rinoplasti ameliyatı yapılır. Burun estetiği fiyatları her iki ameliyatın çeşidine göre farklılık gösterir.

Burun Ameliyatı Kimlere Uygulanır? 

Burun estetiği 18 yaşını doldurmuş ve  ameliyatı engelleyecek herhangi bir sağlık problemi olmayan herkese uygulanabilir. Solunum güçlüğü olan ya da burnunun fiziksel görüntüsünden rahatsız olan veya her ikisinden de rahatsız olan herkese uygulanabilir. Burun estetiği fiyatları açık ameliyat ve kapalı ameliyata bağlı olarak değişir.

Burun Ameliyatı Öncesi Hazırlık Detayları Nelerdir? 

Burun ameliyatı olacak olan hasta ameliyat öncesinde kanamayı artıracak türde ilaçlardan kaçınmalıdır. Yalnızca burun operasyonu yapacak olan hekim tarafından reçete edilmiş ilaçlar kullanılmalıdır. Ayrıca doğal ilaçlar ve takviye ürünlerinden de uzak durmak gerekir. Burun ameliyatı fiyatları hakkında hekimle ve hastane ile görüşülmeden net bir bilgiye ulaşmak mümkün değildir. Çünkü her hekimin uygulayacağı yöntem ve her hastanenin belirlemiş olduğu fiyat politikası farklıdır.

Burun Ameliyatı Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli? 

Burun ameliyatından sonra iç pansumanlar ameliyatı takip eden 7 gün sonra yerinde kalır. Ameliyat sonrasında kanama ve şişmeyi azaltmak için baş göğüsten yüksek bir pozisyonda yatakta dinlenmek gereklidir.

Ameliyattan birkaç gün sonra ya da pansumanın çıkarılmasından sonra hafif bir kanama görülmüşse normaldir. Ameliyattan sonra ağır egzersizler ve koşu gibi yorucu hareketlerden kaçınmak gerekir. Burun ameliyatı sonrasında En az 4 hafta süre ile gözlük ya da güneş gözlüğü kullanılmamalıdır.

Burun Estetiği Fiyatları 

Günümüzde hem erkekler hem de kadınlar tarafından sıklıkla tercih edilen burun estetiği ameliyatı gerek sağlık sorunlarından dolayı gerekse burun görüntüsünü değiştirmek amacı ile yapılabiliyor. Burun estetiğinin birkaç farklı yöntemi vardır. Bu yöntemlere göre burun ameliyatı fiyatları da değişkenlik gösterebilmektedir. En önemli etkenlerden birisi ameliyatın yapılacak olduğu hastane ve hekim olmaktadır.

Burun ameliyatı fiyatları ile ilgili detaylı bilgiyi hastalar hekimlerinden ya da operasyonun gerçekleştirilecek olduğu hastaneden öğrenebilirler. Hastanelerin belirlemiş oldukları fiyat listesini ve hekimin uygulayacak olduğu yöntem ile burun ameliyatı fiyatları hakkında  doğru bir belirleme olacaktır.

 

İlgili Yazılar