CHP ilçe başkanı: Orhangazi’nin en değerli yerlerinin mülkiyetinin Bursa Büyükşehir’e devri durdurulmalı
86 0
CHP Orhangazi İlçe Başkanı Ender Teke, “Orhangazi’nin en güzel, en değerli yerlerinin mülkiyetinin Bursa Büyükşehir’e devri durdurulmalıdır. Bu arazilerin sahibi iken kiracı olmamak için, Orhangazili hemşerilerimizi perşembe günü belediye binasına önünde toplanmaya ve hayır talebimizi dile getirmeye çağırıyoruz” dedi.
“İLK İCRAATI ELİNDEKİ YETKİLERİ BÜYÜKŞEHİRE DEVRETMEK OLDU”
Ender Teke’nin yaptığı yazılı açıklamadan satır başları şöyle:
* Orhangazi halkının belediye başkanı olarak göreve getirdiği ama kendisine daire müdürlüğünü uygun bulan Sayın Bekir Aydın, seçim öncesi kitap bastırıp sayfalar dolusu proje vaat etti, hiçbirini hayata geçiremedi.
* Üstelik seçildikten sonraki ilk icraatı, elindeki yetkileri Büyükşehir’e devretmek oldu. Mezarlık işleri, evde bakım hizmeti gibi halkın direkt muhatabından hizmet alması gereken görevler Büyükşehir’e devredildi.
* Yeni mezarlığa hayvanlar girip zarar veriyor ama muhatap yok, önlem alan yok. Bursa Büyükşehir nereye yetecek, Bursa kent merkezine bile hizmet veremiyor ki! Kötü yönetim yüzünden kasası tamtakır kalan Büyükşehir’in bütün yatırımları yarım, çürümeye terk edildi.
* Büyükşehir Belediye Başkanının bitirebildiği tek projesi yok. Bazı yatırımlar da bakanlıklar eliyle yapılmaya çalışılıyor, onlar da yürümüyor. Hal böyleyken, Büyükşehir’in vahim durumu ortadayken, Orhangazi’nin kaderinin de bu başarısız Büyükşehir yönetimine bırakılması haksız ve mantıksız bir yaklaşımdır.