Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Kırmızı Örümcek İlacı Nedir?

Kırmızı Örümcek İlacı Nedir?

haber haber -
11 0

 

Kırmızı örümcekler çıplak gözle zor görünen ama zararı büyük olan örümcek türüdür. Kırmızı örümcekler tarım ürünlerine zarar verdiği için genelde ilaçlama yoluyla yok edilmeye çalışılır. Kırmızı örümcekler yüksek gava sıcaklıkları, yanlış tarım uygulamaları nedeniyle ortaya çıkar ve tarım ile uğraşanların korkulu rüyalarından biridir. Çünkü kırmızı örümcekler %40 ile 60 arasında mahsul kaybına neden olur. Kırmızı örümcekler üretilen özel kırmızı örümcek ilacı ile yok edilebilir.

Kırmızı Örümcek İçin Hangi İlaç Kullanılır?

Kırmızı örümcek ilacı genellikle çeşitlidir ve hepsi de kırmızı örümceklerin lavra, yumurtlama ve ergin evrelerinde etkilidir. Kırmızı örümcekler fark edildiği zaman bu ilaç kullanılarak sorun ortadan kaldırılabilir. Küçük yapraklı sebzeler de yaprak başına 3 ya da daha fazla, büyük yapraklı sebzelerde ise yaprak başına 5 ya da daha fazla örümcek görüldüğünde ilaçlaması gerekiyor.

Kırmızı Örümcek İlacı Nasıl Kullanılmalıdır?

Kırmızı örümcek ilacı kullanılırken verilen talimatlara mutlaka uyulmalıdır. Tavsiye edilen dozdan az ya da fazla kullanılmamasına dikkat edilmelidir https://www.hortiturkey.com/zirai-mucadele/kirmiziorumcekler adresten satın alabilir, detaylı bilgi edinebilirsiniz.

 

İlgili Yazılar