Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Turk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş Halka Arz Ediliyor

Turk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş Halka Arz Ediliyor

haber haber -
11 0

Turk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş Halka Arz Ediliyor.

Turk İlaç ve Serum Sanayi A.Ş,  25-26 Şubat tarihlerinde sabit fiyatlı talep toplama yöntemi ile halka arz edilecek. Talep toplama yöntemi kullanılarak halka arz edilecek olan şirket sağlık sektöründe yer alıyor. Ankara- Akyurt’ta faaliyet göstermekte olan şirket için fiyat hisse başına 10 TL sabit olarak belirlendi.

Halka arz sonrasında halka açıklık oranı %30,4 olarak gerçekleşecek olan şirket  buradan gelen gelir ile

  • %35 Finansal ve kısa vadeli borç ödemeleri,
  • %30 Hammadde temini,
  • %20 İşletme sermayesi,
  • %15 Yatırımların finansmanı için kullanılacak

Serum Üretimi Yapıyor

TURK İlaç ve Serum Sanayi AŞ Ankara-Akyurt bölgesinde bugün itibarıyla sahip olduğu toplam 56.000 metrekare alandaki üretim tesisleri en ileri teknolojilerle donatılmış ve tüm üretim ekipmanları uluslararası normlara uygun şekilde dizayn edilmiştir. Tüm üretimler Güncel İyi Üretim (cGMP) ve İyi Laboratuvar Uygulama (GLP) esaslarına uygun olarak yürütülmektedir. TURK İlaç, kendi bünyesinde küçük ve büyük hacimli steril solüsyonlar (ampul ve serumlar), hemodiyaliz solüsyonları, biyolojik tıbbi ürünler (beşeri kullanım için aşı), oral kullanım için tablet ve kapsül formundaki ilaçları üretmektedir. TURK İlaç, Difteri-tetanos aşısının yerli üretimini başarı ile gerçekleştirmiştir. Türkiye’de toplam 810 kamu hastanesine 10.000.000/ay torba serum kapasitesi ile her ay 6.000.000 adet serum üretim ve dağıtımı gerçekleştirmektedir.

Aşı ve Serum Satışı

Şirket’in gelirlerinin tamamına yakını aşı ve serum satışlarından oluşmaktadır. Net satışlar, 2017 yılında 52,9 milyon TL seviyesindeyken %70’lik YBBO ile 2019 yılsonu itibarıyla 152,1 milyon TL’ye ulaşmıştır. 2020’nin ilk 9 aylık döneminde ise 155,6 milyon TL’lik net satış gerçekleşmiştir.

İlgili Yazılar