Copyright © 2024 Tüm hakları saklıdır. News Tanıtım

Haber Opsiyon

  1. Anasayfa
  2. »
  3. Ekonomi
  4. »
  5. Amerika Tahvil Faizleri Altın Fiyatını Düşürdü

Amerika Tahvil Faizleri Altın Fiyatını Düşürdü

haber haber -
13 0

Amerika Tahvil Faizleri Altın Fiyatını Düşürdü. Amerika’da tahvil faizleri son bir yılın zirvesine çıktı, tahvil faizlerinin yükselmesi altın fiyatlarında düşüşe neden olurken gözler hisse senedi piyasasına çevrildi. Uzmanlar 10 yıllık tahvil faizlerinin yükselmesi ile altında yaşanan düşüşün devam edip etmeyeceğini belirlemeye çalışırken dikkatlerin hisse senedi piyasasına çevrilmesi, borsa yatırımcısını tedirgin hale getirdi.

Altın Fiyatları

Tahvil faizlerindeki yükselişin ardından altın fiyatlarında yaşanan sert düşüşün ardından gözler başta hisse senedi piyasası olmak üzere diğer yatırım araçlarına çevrilmiş durumda. Altın fiyatlarındaki düşüşte etkili olan tahvil faizlerinin yanı sıra covid-19 için geliştirilen aşıların aşılama programına uygun olarak aşı yapılması ile ekonomik olarak toparlanmanın olası hale gelmesi ile güvenli liman olarak adlandırılan altında son bir haftada düşüş yaşanmaya başladı.

10 yıllık tahvil faizleri

Amerika’da 10 yıllık tahvil faizleri yüzde 1,36 seviyesine çıkarak son 1 yılın zirvesine ulaşmış oldu. Bu etki ile altın fiyatları başta olmak üzere diğer yatırım araçlarında ciddi bir baskı oluştu. Tahvil faizlerinde yaşanan bu yükselmeye bağlı olarak altın fiyatındaki baskının henüz hisse senedi piyasasında hissedilmemiş olması uzmanlar tarafından hisse senedi piyasasında da göreceli olarak duraklama yada düşüş eğilimi yaşanacağı söyleniyor.

Faiz Oranları Henüz Alternatif Seviyede Değil

US Bank Wealth Management Yatırım Müdürü Eric Freedman tahvil faizlerinin artması ile yaşanan altın fiyatlarındaki düşüşün hisse senedi piyasasına henüz yansımış olmasını ise şu şekilde açıklıyor “Tahvil faizleri arttığında diğer tüm varlıkların fiyatı biraz düşer. Teori böyle söylüyor.” Dediği açıklamada tahvil faizlerindeki artışın hisse senedi piyasasının fiyatlarını düşürecek şekilde alternatif oluşturmadığına vurgu yaptı.

Tüm Zamanların En Yüksek Kazançları

Amerika hisse senetleri piyasası son zamanların en güzel zamanlarını yaşıyor. S&P 500’deki kazançlar tüm zamanların en yükseğine ulaşmış vaziyette. Amerika hisse senedi yatırımcısı şirketlerin beklentilerin yüzde 17,2 üzerinde performans göstermesi ile hisse senetlerinden ciddi kazanç elde etti.

Hisse Senedi Fiyatlarında yüzde 8*10 Arası Gerileme

Uzmanlar tahvil faizlerindeki yükseliş neticesinde hisse senedi  piyasalarında yüzde 8-10 arasında bir gerilemenin yaşanacağını belirtiyorlar.

İlgili Yazılar